”Daar krijg je energie van!”

Posted by  Sarah Huka   in       4 years ago     7115 Views     Leave your thoughts  

Begin 2014 zag ik een aantal filmpjes op Youtube van The Brothers Timisela (TBT Works) over het project van Maluku Cinema, de speelfilm Jefta die geproduceerd wordt en de movement die is ontstaan. “Wauw”, dacht ik. Dit is interessant. Een Nederlandse speelfilm over Molukkers, nog nooit van gehoord. En dan ook nog op eigen kracht, door middel van crowdfunding en zoveel mensen die daarbij helpen, mooi! Zou ik een bijdrage kunnen leveren aan dit project?

Door Roxanne Titiheru

Voor de opleiding die ik volg (evenementenorganisatie) was ik op zoek naar een stageplaats om mijn eindopdrachten te kunnen uitvoeren. Het maken van een social media- en promotieopdracht en het organiseren van een evenement zijn de kerntaken. Ik nam contact op met Henry en Joshua en kreeg gelijk een reactie. Yes!!! Er zijn mogelijkheden voor het uitvoeren van de bovengenoemde opdrachten. Voor mijn eindopdracht mag ik de release van de speelfilm Jefta organiseren!

Daar krijg je energie van!

De social media opdracht bestaat uit het zoeken naar informatie en analyseren voor een operationeel plan welke uiteindelijk uitgewerkt moet worden. Voor de promotie opdracht breng ik een marketing- en/of communicatievraagstuk in kaart en bedenk daarvoor een oplossing. Daarnaast moet ik een projectplan opstellen, uitvoeren en het behaalde resultaat evalueren. Ook moet ik voorlichtings-, promotie-, en/of PR materiaal ontwikkelen en beheren. Henry is mijn praktijkopleider. Hij ondersteunt mij hierin door onder andere mij continu de vraag te stellen hoe ik zaken heb aangepakt en waarom ik dat op die manier heb gedaan.

En dan maak ik nu deel uit van dit gezellig en gedreven team. Er wordt hard gewerkt, veel gelachen, lekker gegeten en we leren van elkaar. Daar krijg je energie van! Het is duidelijk merkbaar dat Henry en Joshua met dit project een podium creëren om op te staan. Zij delen hun kennis en ervaring met het team. Ik ben hier pas een maand werkzaam en kijk nu al mijn ogen uit. In een maand tijd heb ik veel talentvolle mensen leren kennen die aan dit project hebben gewerkt en dit nog steeds met plezier doen. Ik ben dankbaar dat ik de broers heb leren kennen en onderdeel uitmaak van dit team.

FullSizeRender (1)

Henry en Joshua hebben eind november in een vol theater Wittevrouwen gestaan om hun verhaal te vertellen. Ik was nieuwsgierig en wist totaal niet wat ik kon verwachten. Een bijzonder en inspirerend verhaal over de broers. Zij hebben een goed gevoel voor humor en zijn goed op elkaar ingespeeld. Echt geweldig. Dat wil je gewoon niet missen. Binnenkort (22/1 en 23/1 2015), staan zij weer in het theater, maar dan in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Kom kijken, het is echt aan te raden!

Ik verwacht dat ik de komende periode nog veel zal leren van Henry, Joshua en het team. De resultaten van mijn kerntaken wil ik behalen met mooie cijfers.  Als ik kijk naar de begeleiding die ik nu al krijg heb ik er alle vertrouwen in dat dat ook gaat gebeuren.

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>