De drive van Joenoes

Posted by  Henry Timisela   in       6 years ago     2286 Views     3 Comments  

Ik wil de wereld laten zien hoe mooi en waardevol mijn cultuur is. Het zou zonde zijn als we de schatten van onze cultuur alleen voor onszelf houden. Ik zal de hoofdrol spelen. De rol van ‘Jefta’ is mij echt op mijn lijf geschreven.

Mijn verwachting is dat we iets heel moois en waardevols gaan maken. Want dit is real business. Ik weet nu al dat ik mijzelf op artistiek vlak als acteur nog verder zal ontwikkelen. Het gaat een ervaring worden die ik niet zomaar zal vergeten. Ik weet nu al dat ik veel zal leren. Joshua (Timisela, regie – red.) en ik hebben al vaker samen gewerkt en dat klikte heel goed.

Het is nu onze tijd. Onze tijd om te laten zien wie wij werkelijk zijn


Ik verwacht dat de film ook echt te gek gaat worden. Zal ook wel moeten, want ik weet van de rest van de crew dat ze ook 100% geven voor dit project. Maar we kunnen dit niet alleen. Naast de crew, hebben we bijvoorbeeld de Molukse gemeenschap nodig om dit waar te kunnen maken. Jullie support, op wat voor manier dan ook, zal ons sterken en bemoedigen. Het voelt als een brandstof die de motor draaiende zal blijven houden.

Na deze film hoop ik dat we een flink stuk verder zijn. Ik hoop daarom dat dit niet het laatste project zal zijn. Dus ik hoop dat MalukuCinema dan een begrip is in Nederland. Ik wens dat er dan meer Molukse jonge artiesten opstaan. Dat er veel talentvolle Molukkers zijn, wist ik al. En er zijn er ook al best een aantal actief op muzikaal en artistiek gebied. Maar er zijn er meer. Hoe mooi zou het zijn als alle talenten die wij hebben worden gebruikt. Het is nu onze tijd. Onze tijd om te laten zien wie wij werkelijk zijn.

Joenoes Polnaija

Jefta wordt gespeeld door Joenoes Polnaija. Fotografie door Lesli Taihuttu

Jefta wordt gespeeld door Joenoes Polnaija. Fotografie door Lesli Taihuttu

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>