“We doen dit met z’n allen” – Mylène Sopacua

Posted by  Mylène Sopacua   in       4 years ago     2564 Views     Leave your thoughts  

Bij een film hoort natuurlijk beeld en voor dat beeld ben ik verantwoordelijk, samen met de regisseur, bung Joshua Timisela. Een verantwoordelijkheid die heel groot is, maar die ik graag op me neem, omdat ik er niet alleen voor sta. We doen dit met z’n allen. Mijn naam is Mylène Sopacua en ik ben de cameravrouw van de speelfilm.

Filmen is mijn passie. Een passie die de afgelopen jaren enorm is gegroeid, mede dankzij mijn studie. Ik studeer namelijk journalistiek in Utrecht en ben voor mijn studie veel bezig geweest met schrijven, fotograferen, vormgeven en uiteraard filmen. Als ik straks ben afgestudeerd, mag ik mezelf ‘bachelor of journalism’ noemen, maar op dit moment noem ik mezelf al ‘Molukse filmmaker’.

‘Molukse’ ja. Ook de reden waarom ik meewerk aan de speelfilm en onderdeel ben van het Maluku Cinema-team. Ik ben trots op mijn Molukse identiteit en trots dat ik mee mag werken aan een Moluks (film)project. Natuurlijk is het allemaal leuk voor op je CV, maar voor mij is het vooral mooi en belangrijk dat ik iets mag doen met andere Molukse jongeren. Iets nieuws, iets moois, iets groots. Iets om trots op te zijn.

“Maar op dit moment noem ik mezelf al ‘Molukse filmmaker”

Wanneer ik niet met Maluku Cinema en de speelfilm bezig ben, kijk ik heel veel series en films (waar ik toch weer stiekem let op camerawerk en dus toch onbewust bezig ben met de film). Ik doe aan hardlopen, knutsel soms wat in Photoshop, hou van lekker (Moluks) eten en ik ben een fanatieke Ajaxsupporter.

Maar op dit moment focus ik me vooral op de speelfilm die we gaan maken. De draaidagen komen er namelijk aan. Eng en spannend vind ik het. Maar ik heb er vooral ontzettend veel zin in. Ik werk met een gedreven team. Iedereen zet zich voor de volle honderd procent in, waardoor ik weet dat het ons gaat lukken. Wij gaan dit doen, want we doen dit met z’n allen.


REDACTIE:
In de voorbereiding maakte Mylène o.a. deze presentatievideo:

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>