Fashion in de film

Posted by  admin   in       5 years ago     4294 Views     Leave your thoughts  

REDACTIE – Voor de filmproductie ‘Jefta’ is kleding nodig. Voor de fashionkant van het verhaal krijgen we support van een mode-collectief met een groot internationaal netwerk. Wie? I Am Fab is de naam.

Wie is I Am Fab? Het staat voor I Anak Maluku Fabulous. Een unieke samenwerking tussen mensen uit de mode die op een andere manier verbonden zijn met de Molukse gemeenschap.

Op de modebeurs ‘De Modefabriek’ in de Amsterdamse RAI kwamen Juan Patty (Susudio, LA Sisters) en Jeffrey Sterken (Locals United en Amsterdenim) op het idee om een foto te maken van alle Molukkers die werken bij een fashionlabel of er zelf een hebben. Deze foto’s werden gedeeld via verschillende vormen van social media en leverden veel leuke reacties op.

Op een gegeven moment raakte Juan op een event in gesprek met Guillermo Lisapaly (productie Maluku Cinema) en daar is het contact voor de speelfilm ‘Jefta’ ontstaan. In de tussentijd na onze eerste meeting met The Brothers Timisela hadden Juan en Jeffrey het idee opgevat om een groep te maken via FB en Whatsapp om deze samenwerking nog meer vorm te geven.

Juan Patty (l) en Jeffrey Sterken tijdens The Papeda Games

Juan Patty (l) en Jeffrey Sterken tijdens The Papeda Games

Ons idee is om kennis en inspiratie te delen met de komende generaties. Om het netwerk open te stellen en om gezamenlijk plezier te beleven aan het feit dat we dit samen kunnen doen. We zijn nu vooral gefocust op de jongens en meiden die in de wholesale werken, dit willen we in de nabije toekomst ook doen voor de medewerkers in de retail. Zo hebben we op The Papeda Games gesproken met Moluccan Islands, Andrea Tamaela en Don’t Waste Culture contact gehad om ook bij te dragen aan de film.

Onze bijdrage aan de film ‘Jefta’ is dat wij met ons netwerk van mensen uit de mode de cast en de brothers gaan kleden en dit doen met medewerking van alle creatieve, fashionable Molukkers die we tegenkomen op onze weg. Een geweldig initiatief waar we met deze groep een steentje aan willen bijdragen.

Jeffrey Sterken (Locals United & Amsterdenim)
Juan Patty (Susudio, Vive l’Homme, LA Sisters)

En natuurlijk William Burnama (Wrangler), Rudy Gerritsen (G-Sus), Diego Lopulalan (PONY), Dennis Tuparia (Carhartt), Iris Poetiray (marketing en pr diverse fashionlabels) en alle anderen die deel uitmaken van ons netwerk en betrokken zijn of raken bij de speelfilm ‘Jefta’

Wil je de video zien waarom deze unieke film gemaakt moet worden? Kijk hier!

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>