Film over Molukse oorlog en voetbal nu in Nederland

Posted by  Henry Timisela   in       4 years ago     11555 Views     Leave your thoughts  

Breaking nieuws! De speelfilm ‘Cahaya dari Timur; Beta Maluku’ wordt dit jaar eenmalig vertoond in Nederland. Wanneer? Op zaterdag 22 november 2014 om 16:30 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deze Molukse productie is in een unieke setting te zien en wordt u gepresenteerd door TBT Works/ #MalukuCinema.

De filmvertoning is onderdeel van het Djaring Festival, een evenement met inspirerende sprekers, presentaties, jamesessions en als afsluiting een knallend feest. Meer informatie vindt up de website en de Facebook-eventpagina.

Beta Maluku

Waargebeurd verhaal
Het waargebeurde verhaal ‘Cahaya Dari Timur; Beta Maluku’ gaat over het winnende Molukse voetbalelftal tijdens de Indonesische Kampioenschappen in 2006. Dit team werd geformeerd terwijl de burgeroorlog op de Molukken nog maar vers in het geheugen lag. Door geloof in hunzelf, de juiste inzet en gezond Moluks enthousiasme werd een topresultaat bereikt. De speelfilm werd mede geproduceerd door de populaire artiest Glenn Fredly en is in Indonesie een groot succes. Lees een recensie op Tifa Magazine (NL).

Regisseur Angga Dwimas Sasongko zal aanwezig zijn tijdens de screening en zal in een Q&A antwoord geven op vragen uit het publiek. Het is voor het eerst dat deze speelfilm in Nederland vertoond wordt. De kaarten voor het festival bestelt u hier.

TBT Works/ #MalukuCinema werkt momenteel aan de speelfilm ‘Jefta’. Een Moluks verhaal over mystiek in de Hollandse polder. Release voorjaar 2015 (november postproductie)

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>