“Gunfactor” – Laetitia Solisa

Posted by  admin   in       4 years ago     3535 Views     1 Comment  

Hallo allemaal! Ik ben Laetitia Solisa, van Molukse afkomst, inmiddels 30 jaartjes jong, en woon in Limburg. Ik vind het een eer om deel uit te mogen maken van het Promotieteam en daardoor van de MalukuCinema-Family.

‘Waarom ik het een eer vind?’ De MalukuCinema-crew heeft een doel, in het bijzonder bung Henry & bung Joshua, en dit willen ze samen met de Molukse gemeenschap in Nederland bereiken. Ik vind het bijzonder,dat ik mijn bijdrage hieraan mag leveren, omdat er tot nu toe nog nooit middels een film getoond is hoe ‘onze cultuur’ er uit ziet. Deze wordt ook in de film overgedragen van generatie op generatie.

Zij hebben alles opgegeven om zich totaal te richten op MalukuCinema. Dit getuigt van moed, kracht, geloof, respect, waardering en liefde voor je afkomst. The Brothers Timisela maken op een positieve manier gebruik van hun eigen talenten en geven zowel oudere als jongere Molukkers de kans om hun talenten te ontwikkelen via MalukuCinema.

Gunfactor
Het woord ‘gunfactor’ is genoemd tijdens de bekendmaking van de cast van de film ‘Jefta’ in het Akhnaton te Amsterdam. Het woord ‘afgunst’ is genoemd tijdens The Papeda Games in de Ruya Feestzalen te Tiel. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het een kwestie is van elkaar ‘gunnen’.
Ik kijk naar wat dit hele project met mij doet. Het motiveert mij steeds meer om verder te gaan met het vrijwilligerswerk voor onze Molukse gemeenschap. Het voedt mijn passie om onze cultuur op mijn eigen manier door te geven.

We kunnen niet om onze geschiedenis heen, en ergens heeft in elk project of evenement onze geschiedenis een leidraad. Of dit nu bewust of onbewust is. Tijdens onderlinge gesprekken in de MalukuCinema-family wordt er altijd met passie gepraat over onze geschiedenis en de overdracht van onze Molukse Cultuur.

Mijn Molukse afkomst
Ik ben trots op mijn Molukse afkomst en op een ieder die MalukuCinema een warm hart toedraagt. Al vanaf het eerste moment tijdens mijn auditie in Utrecht, september 2013, voelde ik mij betrokken bij dit project. Is het niet in de rol van ‘Nona’, dan is het in een bijrol in de film, of achter de schermen tijdens de crowdfunding-campagne.

Ik heb tijdens elk evenement veel emoties gezien en gevoeld, maar voornamelijk bij The Final March (afsluiting Campagne Crowdfunding). Emoties zoals vreugde, blijdschap, verdriet, vermoeidheid, kracht, saamhorigheid, eenheid, trots, warmte, maar ook weer die gunfactor.

Wat een geweldige dag was het; na een paar maanden inzet bekend te kunnen maken dat er een bedrag van bijna 40.000 euro is om te starten met de eerste Molukse speelfilm ooit!

Als je Gelooft in God, Hoopt op Zijn Kracht en Liefde hebt voor Hem en elkaar, krijg je dit volgens mij wel voor elkaar. Het Geloof is ook een onderdeel van onze cultuur. Dus in dit hele voortraject wordt onze cultuur al op verschillende manieren in stand gehouden.

Malukucinema verbindt mensen met elkaar, het maakt onderdeel uit van mijn ontdekkingsreis naar wie ik ben. Je hoort elkaar aan, je leert van elkaar, je discussieert met elkaar, je kijkt samen naar oplossingen, je vult elkaar aan, je respecteert elkaar, je gunt het elkaar, je lacht met elkaar, je huilt met elkaar. Samen bereik je heel veel met de juiste instelling en Gods Zegen. Dit stralen bung Henry & bung Joshua elke keer weer uit en geven ze ook mee, met het respect en de waardering van ieders kant.

Samen gaan we dit doen!! Ale Rasa Beta Rasa, Madju! Support The Movement!Hashtag (#)MalukuCinema

Amatooo!!

Laetitia Solisa

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>