History in the making – Emerson Terinathe

Posted by  admin   in       4 years ago     3234 Views     Leave your thoughts  

Wat een dag. Terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar de klok. Het is exact 00:48 uur. Ik kan niet slapen. Ik staar naar het plafond en denk terug naar wat er vandaag allemaal is gebeurd.

Door Emerson Terinathe

Nu is het ook voor mij echt begonnen. De opnames voor de film Jefta. Hier heb ik naar toe geleefd vanaf het moment dat ik in september 2013 in Utrecht auditie had gedaan. Ik heb weliswaar geen grote rol, maar alleen al om deel uit te maken van een toekomstig stuk geschiedenis, is iets waar ik het voor doe. En met mij alle andere mensen die aan deze film meewerken.

Achter de schermen bij Jefta

Want geschiedenis maken, dat doen we. Met deze film laten wij zien dat we meer zijn en kunnen, dan het stereotype Molukker wat ons telkens wordt voorgeschoteld. Ik geloof in de visie die de gebroeders Timisela met deze film willen uitdragen. Ik deel deze visie.

Ik heb in het verleden meerdere malen voor de camera gestaan. Ik wist wat ik kon verwachten en hoe ik me moest opstellen. Maar alles wat ik in het verleden heb gedaan, vallen in het niet door wat ik vandaag heb meegemaakt. Vandaag was uniek. Waarom? Omdat ik voor het eerst op een “Molukse setting” stond. Vandaag werkte ik voor het eerst met mijn eigen mensen. Jonge, professionele, creatieve Molukkers, die gezamenlijk een doel voor ogen hebben. De samenhorigheid heb ik tot hiervoor nog nooit zo intens ervaren.

Emerson in de visagie

Dat is Maluku Cinema. Samenhorigheid en het mensen bij elkaar brengen. Vandaag waren er Molukkers uit Moordrecht, Krimpen, Amsterdam, Tiel, Groningen en Assen. Ik had geen enkel besef dat we, tot vandaag, onbekenden van elkaar waren. We maakten kennis met elkaar en het klikte meteen. Dat is de kracht van Maluku Cinema! We zijn één.

Dat werd nogmaals benadrukt toen ik tussen de opnames door, te horen kreeg dat een Molukse vriend van me was overleden. Hoe men daarop reageerden en mij opvingen, dat is in geen woorden te beschrijven.

Joshua en Henri, ik ben trots. Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van deze movement en ik dank jullie en de rest van de crew voor jullie visie, geloof en doorzettingsvermogen. Er komen nog vele opnamedagen eraan, maar de film die komt er! History in the making.

Dit artikel verscheen eerder op de weblog van schrijver en columnist, Emerson Terinathe.

Lees je dit en denk je: ‘goh, ik wil ook wel eens figureren in die speelfilm’, nou dat kan! Meld je nu aan. Lees dit artikel en check de voorwaarden.

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>