Je moet het lef hebben om iets te doen

Posted by  admin   in       6 years ago     2229 Views     Leave your thoughts  

REDACTIE – Wat is er nu allemaal aan de hand? Twee broers uit Tiel besloten om een speelfilm te maken. Waarover? Over Molukkers in Nederland. Een modern verhaal. Gericht op de toekomst. En ze besloten om ‘crowdfunding’ als middel in te zetten om de speelfilm te realiseren. En wat gebeurde er vanaf dat moment? Veel. Maar de afgelopen dagen dan? Dit.

In Uden (Brabant) liepen Jaeleah, Nazaria en Levon een sponsortocht om geld in te zamelen voor de film. Je ziet ze op de foto hierboven. In Culemborg gingen Ellis en haar zoontje Lorenzo langs de deuren met een collectebus. Ook langs internet via de crowdfunding pagina vond Jennefer uit Oss haar weg om ons te steunen. Ze doneerde voor haar kinderen Esra en Ceyda. Dit schreef ze er over op Facebook:

erfgoed voor de kinderen

En Ellis ontving naast donaties ook hele warme woorden. Ze werd er bijna emotioneel van, vertelde ze ons over de telefoon: “Jaaa, mensen zeiden tegen mij dat er eindelijk eens een positief geluid uit Culemborg kwam. En dat ze het heel erg leuk vonden dat die film er komt. Ze zijn trots om hier aan bij te dragen” En waarom Ellis op het idee kwam? Met een grote glimlach vertelt ze: “Ik zat op kantoor en voelde dat ik iets moest doen. Je kan dan wel veel ideetjes hebben… maar je moet ook het lef hebben om iets te doen” Dit schreef ze er over op social media:

Lorenzo uit Culemborg

In de krant
Dus toen de provinciale krant De Gelderlander schreef: “Landelijke interesse voor film Timisela’s” sloegen ze geheel terecht de spijker op z’n kop. We zijn begonnen om een film te maken. En de beweging die nu is ontstaan is geweldig en hartverwarmend. We gaan door tot we ons doel hebben bereikt. Dank voor uw steun!

De Gelderlander 12 februari 2014

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>