Maju! Voorwaarts!

Posted by  admin   in       5 years ago     1756 Views     Leave your thoughts  

REDACTIE  – Brian Roos uit Krimpen a/d IJssel vervult een rol in de speelfilm ‘Jefta’. Hij twijfelde om mee te doen aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen als opening van het nieuwe jaar. Hij deed het toch! In een persoonlijk verslag beschrijft hij deze ervaring rondom het project MalukuCinema! Enjoy!

Het begon op zaterdag 14 december 2013. Na een geslaagde meeting van het project Maluku Cinema over de film “Jefta” waar de positieve energie van af droop, werd ik gevraagd om “even” een drankje te doen met het team van Maluku Cinema, bij Joshua en Henry thuis. Het was zo gezellig, dat ik vroeg in de ochtend pas vertrok. Tijdens dit “drankje” kwam de nieuwjaarsduik 2014 ter sprake en de vraag of ik meeging? Mijn antwoord was zonder twijfel: “NEE!” De dagen die daarop volgden, bleef het door mijn hoofd spoken en had mezelf tot 80% overtuigd, het toch te doen. De tekenen waren ook duidelijk aanwezig.

Van een lieftallige dame van een restaurant kreeg ik een Unox wintermuts, dat was voor mij het sein om 100% deel te nemen aan dit evenement. Ik heb Henry een foto (met de Unox muts op) in een FB bericht gestuurd met de vermelding dat ik toch deel ging nemen. Door zijn enthousiaste reactie kreeg ik er nog meer zin in. Er naar toe te leven en er over te praten met derden, was dan uiteindelijk 01-01-2014 aangebroken.  Ik had maar een uur geslapen na een gezellig oudejaarsavond, de wekker ging om 9.30u (even laten snoozen) uiteindelijk 10.10u eten, douchen en MAJU! Mijn neefje Brendan opgehaald (hij was de enige die het aandurfde) en op naar Scheveningen. Onderweg werden we  gebeld door Guillermo  (beetje paniekerig, was ook zijn eerste x) waar we bleven.

Gekleed in zwembroek en SUPPORT MALUKU CINEMA t-shirt stonden we vooraan de start om het water te trotseren.

We hebben elkaar voor de ingang ontmoet, je voelde meteen de gezonde spanning in de groep, we hadden er allemaal zin in! Er stonden veel supporters langs de kant (1 molukker, oom Kuif aka oom Gerald Sohilait) kaartjes werden afgescheurd, trap af, welkomst pakket ontvangen de tent in en omkleden. Gekleed in zwembroek en SUPPORT MALUKU CINEMA t-shirt stonden we vooraan de start om het water te trotseren. Op het moment dat het startsein werd gegeven en het lint omhoog ging, als een gek rennen richting het koude water.

Het maakt niet uit, de eerste stappen in 2014 zijn gezet!

Ik had mezelf voorgenomen om minimaal 2x kopje onder te gaan, bij de eerste duik kwam een golf me tegemoet en kreeg ik een hap zoute zeewater binnen (enak)  2e x kopje onder ging het beter. Weer terug het strand op met Henry en Brendan opzoek naar de anderen die we even kwijt waren tussen de ruim 11.000 mensen, zagen we in de verte John aankomen hinkelen, hij had al kramp (wat een ramp) haha. We hebben nog met z’n drieën voor een camera staan springen om Maluku Cinema te promoten (vraag me niet voor welke omroep) Het maakt niet uit, de eerste stappen in 2014 zijn gezet!

HET WAS EEN ERVARING OM NIET TE VERGETEN!!

Maluku Cinema on te move
Support/ follow/ make a move
Together we can do this
Soon on your screen

MAJU

It’s all love B

Meer lezen en weten?

Bekijk de videoreportage van de MalukuCinema nieuwjaarsduik hier
Meer weten om het filmproject te steunen? Klik hier!
Luister hier het radio-interview terug op Sagu Manta

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>