“Molukkers zijn bang om het te laten zien”

Posted by  Henry Timisela   in       5 years ago     1599 Views     2 Comments  

Na een groot succes met de films Sterk en Parang zijn de gebroeders Timisela hard op weg naar het volgende succes. De werktitel van deze nieuwe speelfilm is ‘Jefta’. Een film over een man die zijn bruid op angstaanjagende wijze verliest. Op 28 september waren de eerste audities in Utrecht en ik was daar bij.

Door Stephano Wattimury

Na een treinreis van 2 uur was ik eindelijk in Utrecht. Na aankomst bij het Zimihc Theater Wittevrouwen werd ik ontvangen door Joshua, en na een kort gesprek zijn we naar binnen gegaan. Daar trof ik tientallen mensen die pauze aan het houden waren. Nadat ik kennis had gemaakt met andere mensen die ook in het media team zaten mocht ik even naar de ruimte waar de audities plaatsvonden. En daar was Henry. Hij was enthousiast over hoe het die ochtend ging.

Wittevrouwen door NPL

In de ochtend vonden de audities voor de kinderen plaats. Het was een komen en gaan van mensen. Na de pauze mocht ik een auditie bijwonen. Het ging om een auditie van een oom die zich had opgegeven voor de rol van Oom Azab. Ze begonnen rustig met een introductie, dus deze oom moest zich voorstellen en vertellen waarom hij zich had opgegeven voor deze rol. Vol enthousiasme vertelde hij dat hij de berichten rondom de nieuwe speelfilm volgde op Facebook. Ook zei hij dat er veel talent zit in de Molukkers zelf. Maar we zijn bang om het te laten zien.

“Auditant: Molukkers zijn bang om het te laten zien”

Ik vind dit zelf een unieke kans om onze talenten te kunnen tonen aan de buitenwereld. Tijdens de improvisatieronde die daar op volgde keek ik hoe deze oom zich volledig in zijn rol ging als Oom Azab. Verder heb ik met plezier naar de auditie gekeken. Nadat deze was afgelopen ben ik terug naar de zaal gegaan waar verschillende jongeren net waren aangekomen voor hun audities. Ze waren zich elk aan het voorbereiden om zo goed mogelijk auditie te kunnen doen. Ze namen samen teksten door om elkaar te kunnen overhoren. Ik zag dat ze allemaal enthousiast waren over de film. Ze hoopten allen op een rol om zo geschiedenis te kunnen gaan schrijven.

Wachtruimte 2

Na deze leuke middag kon ik met Max Schuring en Giovanni Jano mee rijden die allebei uit het noorden kwamen. Beiden hadden ze zich opgegeven voor de rol van Tobias. Ze waren enthousiast en hadden een goed gevoel na de auditie. Het was een nieuwe maar ook leuke ervaring. Verder heb ik genoten maar ook zeker veel gelachen van deze dag. Verder wens ik The Brothers Timisela en natuurlijk iedereen die een steentje bijdraagt aan deze Molukse speelfilm heel veel succes. We can do this!!!

Stephano

Stephano Wattimury – Bovensmilde

Redactie:
De tweede ronde van de auditie is aanstaande zondag 6 oktober in Akhnaton, Amsterdam. Daar is live publiek bij nodig. Je bent van harte welkom en het start om 14:00 uur. Daarna is er een feestje!!!

FunX radio was er ook in Utrecht en maakte de volgende reportage. Luister hier.

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>