Open en bloot

Posted by  Henry Timisela   in       5 years ago     9268 Views     Leave your thoughts  

REDACTIE – Als initiatiefnemers stel je een doel en wanneer je daar werklust, lef en enthousiasme aan toevoegt, dan kun je een heel eind komen. Het doel waar heel #MalukuCinema zo’n beetje om draait is nu: ‘Wanneer is de speelfilm Jefta af en gaat ie in premiere?’ Daar gaan we in dit artikel antwoord op geven. Open en bloot.

Door Henry en Joshua Timisela

Toen we dit project waren gestart in Juli 2013 kondigden we aan dat we een actiefilm wilden maken. Niet lang daarna volgden de audities en daar werden de eerste stappen gezet voor de speelfilm ‘Jefta’, een modern Moluks verhaal in de Hollandse polder. Iets wat nog nooit eerder gedaan is. We reisden stad en land af om mensen bijelkaar te brengen en enthousiast te krijgen voor dit unieke project: een full-feature bioscoopfilm maken op eigen kracht! En daar is geld voor nodig.

In drie maanden tijd brachten we € 50.000,- euro bij elkaar.

In de maanden januari, februari en maart van dit jaar organiseerden we een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen. We stelden een begroting op voor de speelfilm ter hoogte van € 80.000,-. We kwamen een heel eind. In drie maanden tijd brachten we € 50.000,- euro bij elkaar. De lange dagen, korte nachten en landelijke presentaties in buurthuizen en andere ontmoetingscentra waren niet voor niets geweest. In totaal hebben we real live voor 5.000 mensen ons verhaal gehouden. We kregen steun uit alle lagen van de Nederlandse samenleving en ver daarbuiten. Dit zijn de sponsors en supporters die het project van meet af aan steunden. Met het opgehaalde bedrag konden we een begin maken aan de speelfilm en de draaidagen waren in september 2014 afgerond.

Dus we komen daarom nog een flink bedrag tekort

Hoe het met de film gaat? Die gaat er sowieso komen. Momenteel is een team belast met de nabewerking van de film. Denk daarbij onder andere aan de montage, geluid, muziek en kleurcorrectie. Daarnaast is een team van stagiaires en vrijwilligers bezig met de feestelijke release van de speelfilm in het voorjaar van 2015. En we zoeken nog steeds sponsors. Wij zouden The Brothers Timisela niet zijn als we daar keihard voor zullen strijden.

Een van de activiteiten om geld in te zamelen is de theatervoorstelling: ‘Het Geheim van The Brothers Timisela‘, onlangs nog gespeeld in een uitverkocht Theater Wittevrouwen Zimihc in Utrecht. Daar hebben we van onze ervaringen een theatershow gemaakt. De reacties waren zeer enthousiast! U bent getuige van een bijzondere reis gebaseerd op persoonlijke verhalen over offers, tegenslagen en overwinningen. De komende shows zullen oa in Amsterdam, Rotterdam en Groningen plaats vinden. Beleef het met ons mee. De eerstvolgende vindt plaats op donderdag 22 en vrijdag 23 januari in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam.

Banner HGVTBT

Leest u dit en denkt u: ‘Nou dit project wil ik graag steunen’, neemt u dan contact met ons op via deze website of stuur een e-mail naar thebrotherstimisela@gmail.com om te informeren naar de sponsormogelijkheden.

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>