Verborgen passie werd aangewakkerd

Posted by  Maluku Cinema   in       4 years ago     4292 Views     Leave your thoughts  

Ladies & Gents!

Komen jullie ook naar de première van de thriller JEFTA 18 juni in Pathé Tuschinski Amsterdam? Nog nooit eerder in filmgeschiedenis is er een film vertoond over de Molukse leefgemeenschap in Nederland, waar een verhaal van een vrouw die door zwarte magie op haar huwelijksnacht om het leven komt centraal staat.. en haar man Jefta op jacht gaat naar de dader.

Door Kevin Tuhipua

Ik krijg vaak de vraag van wat mijn rol is in deze productie. Hier mijn verhaal van hoe ik betrokken ben geraakt bij Maluku Cinema ‘s JEFTA:
2 jaar geleden is het alweer, dat ik auditie heb gedaan in het Witte Vrouwen Theater te Utrecht, voor de rol van Ronny. De vereisten voor de rol: tussen de 18 en 35 jaar, kennis van de Molukse cultuur en ervaring in vechtsporten. Daar voldeed ik ruimschoots aan, aangezien de Molukse cultuur en vechtsport grote passies zijn in mijn leven. Alleen ik was natuurlijk niet de enige die voldeed aan de vereisten.. Ik had destijds geen idee hoeveel broeders mij waren voorgegaan, maar hoorde laatst van producent Henry Timisela dat er toen maar liefst 70 (!) aanmeldingen voor de rol van Ronny waren geregistreerd, waarvan er 28 werden geselecteerd voor de auditie!

Mijn auditie was ook nog de allerlaatste, niet alleen van die dag, maar van de rest van de cast. Voor mij een compleet nieuwe ervaring. Zenuwachtig? Zo behoorlijk! Daar stond ik dan op het podium met tegenspeler Joenoes Polnaija die de rol van Jefta vertolkt. De auditie bestond uit 3 delen, de introductie, de scene, improvisatie. De introductie was mijn motivatie weer te geven voor de camera, voor regisseur Joshua Timisela om mij op waarde te schatten en voor mij een goede opwarmer.

De scene en de improvisatie ging er anders aan toe… heftig. Zo heftig dat er zelfs bloed vloeide! De dialoog tussen Joenoes en mij was zo intens dat het verbale gepaard ging met het fysieke. Ik vergat de camera’s, de crew en jury om me heen, dit was geen acteren meer, het voelde echt. Met als gevolg dat Joenoes gewond raakte aan zijn hand… De toon was gezet en nu ik achteraf begrijp, een voorteken.

Twee weken later werd de cast bekend gemaakt in club Akhnaton in hartje centrum Amsterdam. Toen mijn naam bekend werd gemaakt voor de rol van Ronny, kon mijn dag niet meer stuk (en dan te weten dat ik me pas had opgegeven nadat de auditie inschrijvingen waren gesloten). Het is echt een grote eer om te worden geselecteerd om een rol te mogen spelen in deze allereerste Molukse thriller van Nederlandse bodem. Dankbaar ben ik de broeders Timisela hiervoor. Ook voor het feit dat hierdoor een verborgen passie in mij is aangewakkerd en mij een nieuw doel heeft gegeven om mezelf creatief te ontwikkelen in een nieuwe richting.

Nu heb ik nog niets gezegd over de rol van Ronny… zie de film maar en ontdek het zelf. Ik kan jullie wel 1 ding beloven.. en dat is INTENSITEIT.

Een droom van mij is in vervulling gegaan, een droom die ik echt heel graag wil delen met jullie. Kom de première van JEFTA zien in Pathé Tuschinski Amsterdam 18 juni 2015.

De speelfilm zal ook te zien zijn in Pathé Schouwburgplein Rotterdam per 24 juni 2015. De preview van JEFTA is zaterdag 6 juni te zien in Pathé Buitenhof Den Haag.

Kevin Tuhipua

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>