”Volg je hart en laat je dromen uitkomen!”

Posted by  Sarah Huka   in       4 years ago     4229 Views     Leave your thoughts  

MalukuCinema draagt bij aan de sociale cohesie binnen de Molukse gemeenschap

Mijn naam is Jetty Lopulissa, 31 jaar en geboren en getogen in Hoogeveen. Als student Culturele Maatschappelijke Vorming leer ik in een multiculturele samenleving op ondernemende en creatieve manier mensen aan verschillende projecten te koppelen. Zo ben ik actief voor (Molukse) jongeren in Hoogeveen, voor wie ik ondersteunende rol vervul om hen meer zeggenschap in de samenleving te geven. Omdat ik als CMV’er steeds samenwerk met mensen in een grote diversiteit aan leefstijlen, staat voorop dat je geïnteresseerd bent in andere mensen. Je zult open moeten staan voor de beweegredenen en gedragingen van anderen. En toen kwam ik in 2013 in contact met MalukuCinema. Dit project kwam op het juiste moment.

door Jetty Lopulissa

Van kinds af aan ben ik betrokken geraakt bij allerlei Molukse activiteiten. Ik ben opgegroeid in de Molukse wijk. Voor velen geldt dat het hier vanzelfsprekend is dat je je naasten helpt. Het is bij mij met de paplepel ingegoten. De activiteiten zijn uiteenlopend van familiegelegenheden tot kerkelijke activiteiten. Ik kan me niet anders herinneren dat ik als klein meisje heb geholpen bij families in de wijk en buurtactiviteiten. Door de jaren heen is mijn passie om klaar te staan voor de medemens toegenomen en dat heeft geleid dat ik verder ben ontwikkeld in sociaal cultureel werk. Het werk is gevarieerd en het geeft mij een goed gevoel als ik steun voor anderen kan zijn.

Volg je hart en laat je dromen uitkomen!

Na de audities voor ‘Jefta’ ben ik actief betrokken geraakt bij de realisatie van de film. Dat heeft geleid dat ik samen met een aantal dames ‘The Papeda Games’ heb vertegenwoordigd door me te plaatsen in het promotieteam. Ik help het bedrijf TBT Works waar het nodig is, want ik geloof in de ideeën van bung Henry en Joshua en ik sta achter de beslissingen. MalukuCinema is een onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb van dit project geleerd elkaar te gunnen en elkaar de vertrouwen te geven. Dit project draagt bij aan de sociale cohesie binnen de Molukse gemeenschap. Een kwetsbaar, maar mooi begrip. Het is de broers gelukt om mensen uit heel Nederland bij elkaar te brengen en samen te laten werken. Allemaal mooie mensen met hun expertises. De samenwerking met de MalukuCinema familie en de waardering van bung Henry en Joshua en collega’s uit zich in veel liefde, eerlijkheid en vertrouwen. Het is iets wat ik altijd in mij heb gevoeld en in dit project wordt dat gevoel tot uiting gebracht. Het voelt goed omdat MalukuCinema, naast het opgroeien in Hoogeveen, ook zorgt voor een veilige omgeving. De liefde voor dit filmproject en de mensen met wie ik werk, heb ik laten vastleggen; ik heb het logo van MalukuCinema laten tatoeëren op mijn rechteronderarm. Niks is mij te gek. En dat zie ik ook terug bij de broers. Volg je hart en laat je dromen uitkomen!

Tot slot wil ik dit nog even kwijt. Ik wil bung Henry en Joshua hartelijk bedanken voor hun liefde voor mij, ons als MalukuCinema familie en de gunfactor die zij voor onze mensen hebben. Cinta!

Lieve groeten,  Jetty ‘zus Jett’ Lopulissa
20141212_123657[1]

Share Button

About  

1 Comment

  1.   18 december, 2014, 21:27

    Erg mooi stuk, goed geschreven. Ik kijk uit na de voorstelling in het Bijlmer. Tot dan!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>