Waar gaat die film over?

Posted by  admin   in       5 years ago     3274 Views     Leave your thoughts  

REDACTIE – Dus we maken een film. Maar waar gaat ie over? Het is een vraag die we vaak krijgen. En hoe kan ik die film van jullie dan steunen? Ook een vraag die we vaak krijgen. Op beide krijg je hier een antwoord.

Het fictieve verhaal ‘Jefta’ speelt zich af in de huidige tijd. De Molukse gemeenschap is al meer dan zestig jaar in Nederland en heeft delen van haar eigen traditie en cultuur weten te behouden en cultiveren. We zien Jefta, een Molukse jongen die werkzaam is in een kledingzaak. Hij is daar bedrijfsleider. Zijn aanstaande vrouw heet Nona, zij is creative director op een reclamebureau. Ze gaan trouwen. Geheel volgens de Molukse traditie. Het trouwfeest vindt plaats in een Hollands landschap met de warme klanken van samen zingen, tifa en totobuang. Een fantastisch beeld waarin Oost en West samenkomen.

Dan wijzen voorouders hem de weg om de dader te vinden. Gaat het hem lukken?

Na het trouwfeest vertrekken Jefta en Nona samen naar hun huis. Eenmaal thuis aangekomen gaat Nona naar de slaapkamer, terwijl Jefta nog even wat handelingen verricht in de keuken. Dan hoort hij een geluid. Hij snelt naar boven en ontdekt dat Nona is overleden. En het is geen natuurlijke dood. Zij blijkt bewerkt te zijn. Vervloekt. Goena-Goena. Dan wijzen voorouders hem de weg om de dader te vinden. Gaat het hem lukken? Op deze bizarre zoektocht ontmoet hij vechtersbazen, kinderen met een bijzondere gave en waarzeggers. Wie kan Jefta vertrouwen? En wie niet?

De film geeft een goede inkijk in hoe Molukkers in Nederland leven. Hoe zij zich staande houden in de hedendaagse maatschappij. Wij maken deze film om de wereld kennis te laten maken met deze bijzondere gemeenschap. En om dit unieke project professioneel te realiseren is geld nodig. € 70.000,- om precies te zijn. U kunt deel uit maken van dit project met uw financiële bijdrage. Daar krijgt u iets voor terug. Hoe? Check die gele button hieronder.

Klik hier om de film via iDeal te supporten!

 

Support This Movie

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>