Waar zijn we nu weer beland?

Posted by  Nina Nussy   in  , ,      4 years ago     3930 Views     Leave your thoughts  

14 november 2013. Een jaar geleden.

Met Iris onderweg naar, wat ik toen noemde, een gat in Nederland. Mijn precieze woorden op station Tiel: “Waar zijn we nu weer beland?”. Het kwam mij niet bekend voor en na een beetje rondkijken zaten we dan in de bus naar stichting Buah Hati.

Vriendelijke buschauffeur die ons nog een fijne dag op school wenste, ook al gingen we niet naar de middelbare school bij de bushalte. Lachend de bus uitgestapt en de navigatie aangezet.

Oversteken, naar rechts en links en in een steegje zag ik wat bekends staan. Het welbekende RMS in graffiti gespoten op de stenen muren. “Ah, dit is dus de wijk.” dacht ik zo. Eenmaal in de stichting aangekomen werden we ontvangen door een enthousiaste Henry. Een van de eerste dingen die hij liet zien was de grote poster van ‘Sterk’ uit 2010 en daarnaast nog een poster van ‘Jefta’ met Joenoes en Ida.

In het kantoortje van de broers zat Joshua al te wachten. Na het kennismaken en het ontmoeten van tante Nona, kon het interview beginnen. Iris haalde de camera tevoorschijn en ik vertelde dat we het zouden filmen, hopelijk geen probleem. Joshua vroeg zich af of zijn haar wel goed zat en vertelde Iris dat als ze in zou zoomen, hij zijn hand voor het gezicht zou houden.

Na een leuk interview bleven we nog net iets langer om verder te kletsen en kregen we nog wat beeldmateriaal te zien van verschillende presentaties. In de regen weer terug lopen langs de RMS bespoten muren op weg naar Tilburg. Want college volgen moest ook nog gebeuren.

De afgelopen twaalf maanden is er zo veel gebeurd. Zo stapte ik op 25 april op bung Henry af om te vragen of ik langs mocht komen voor een andere schoolopdracht. Twee weken later kreeg ik de informatie die ik nodig had en de functie van backstage reporter bij MalukuCinema. En toen begon de achtbaan pas.

Ik ben dankbaar dat ik het afgelopen jaar heb mogen beleven. Dat ik de kans heb gekregen om deel uit te maken van zoiets moois. Iets wat de maatschappij een beetje gaat veranderen. Ik voel het. En ik kan het maar niet vaak genoeg zeggen, maar ik houd van al deze mensen. Ze weten niet hoeveel.

Weet je nog steeds niet waar ik het over heb? Shame on you. Check #MalukuCinema

Nina Nussy, november 2014
Nina Nussy, November 2014

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>