”We gaan door met onze creativiteit en hart.”

Posted by  Sarah Huka   in       5 years ago     4648 Views     Leave your thoughts  

Keyword, DRIVE! Zonder een ongelooflijke drive kan je geen inspirator en initiatiefnemer zijn.

Ik kende Henry en Joshua al van hun korte film “Changing faces”, dat maakte al indruk op me, vooral het visuele aspect. Ik ben zelf voornamelijk met muziek bezig met de grootste passie voor audio, maar ik heb altijd belangstelling gehad voor het visuele.

Door Tony Wattimena

Doorslaggevende factor voor de eerdergenoemde korte film was het Molukse aspect. Eindelijk! Molukkers bezig met films! Daarna heb ik ook hun eerste no budget film gezien, ‘STERK’ (2010). Toen wist ik het, deze broers hebben DRIVE en volgde ik ze zijdelings via FB en zag in 2013 dat ze een Molukse actiefilm zouden gaan maken, ‘JEFTA’, te gek natuurlijk.

Al gauw werden de auditiedata bekend gemaakt en aangezien ik toen al een lange periode niks gedaan had met muziek vanwege gebrek aan inspiratie, een nieuwe job, een jong gezin, werd het tijd voor wat anders namelijk: auditie doen! De auditie verliep zeer goed en toch kreeg ik niet de rol waar ik auditie voor deed, de rol van Tobias (hard neergezet door Max Schurink). Wist ik veel dat ik een vette rol als Bung Pela kreeg! De crowdfunding periode die hierna volgde droeg wederom bij aan mijn besef hoe gepassioneerd en gedreven de broers zijn, ongelooflijk!

De draaidagen waren zeer spannend en deden het MalukuCinema platform en familiegevoel groeien, mede doordat je alles kan volgen op alle social media en de website. Ik was ook aangenaam verrast door dit familiegevoel en dat Molukkers wel degelijk goed kunnen samenwerken! Mijn filmrol is te gek, maar de movement die ontstaan is doet me nog veel meer.

Een platform gecreeerd voor jonge Molukse talenten, geinitieerd met een eerste Molukse actiefilm, draagt significant bij aan het besef en geloof dat je als Molukker alles kan. Zodoende wordt de juiste mentaliteit gekweekt voor onze Molukse jeugd. Je hoeft niet passief te zijn, wees actief en je boekt resultaten!

We gaan door met onze creativiteit en hart. We stoppen voor niets.

Mijn grootste bonus is dat ik nu ook in het nabewerkingsteam zit en mijn bijdrage lever door het het nabewerken van de audio wat valt onder het sound design van de film, sadap! Het huidige MC team bestaat uit de medewerkers, met name de jonge talentvolle creatievelingen die door dik en dun betrokken gebleven zijn. Ik ben trots dat ik met hun mag samenwerken, als oudste hahahah! Terima Kasih! Dat ik nu ook vanaf oktober 2014 een audio technicus/producer opleiding volg is dankzij de inspirerende drive van Henry en Joshua! Ik ga voor mijn dromen!

Als klap op de vuurpijl mocht ik het voorprogramma verzorgen voor hun theater programma Het Geheim van The Brothers Timisela in Utrecht! Binnenkort ook in Amsterdam, gewoon komen en laat je inspireren!

We hebben tegenslagen gehad als MalukuCinema, maar we gaan door met onze creativiteit en hart. We stoppen voor niets.

Passie laat je dingen doen, maar je DRIVE is wat ervoor zorgt dat je doorzet en gelooft, laat die DRIVE, neergezet door Henry en Joshua, de Molukse jeugd inspireren tot mooie, positieve dingen in de toekomst! Hard werken loont! Wees de voorgrond, niet de achtergrond!

God, Familie, Passie & Drive!

[REDACTIE]
Wil je de muziek van Tony checken? Ja? Mooi. Check dit.

Share Button

About  

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>